sunnuntai 11. joulukuuta 2016

Kokemuksia Airbnb:stä

Olemme jokaisella Jenkkireissulla käyttäneet Airbnb-palvelua. Kyseessähän on siis verkkosivusto,  jossa ihmiset vuokraavat pääasiassa kotejaan ja huoneita matkailijoille. Airbnb-sivustolle rekisteröidytään ja tunnistaudutaan käyttäjäksi ja majoituspaikoista/majoittujista annetaan palautetta molemmin puolin.

Ensimmäinen Airbnb-kokemuksemme oli Los Angelesissa ja oli tuolloin otimme pelkän huoneen asunnosta, joka kokonaisuudessaan oli vuokrakäytössä. Olimme todella tyytyväisiä majoituksen valintaan, sillä budjettimatkailijoina majoitus ei aina ole se prioriteetti numero yksi. Toki perusasiat pitää olla kunnossa ja siksi kannattaa aina lukea palautteet asunnosta. Itse valitsen asunnot monesti sijainnin, toimivan internet-yhteyden, ilmaisen pysäköinnin ja keittiön perusteella. Plussaa on tietysti hyvä sänky ja yksityisyys. Toisinaan asunnot on kokonaan Airbnb-asukkaiden käytössä ja osa vuokraa kodeistaan huoneita. Kuten alla San Diegon asunnossa, jossa isäntäperheen lapset olivat lentäneet maailmalle ja he vuokrasivat isosta omakotitalosta kolmea huonetta Airbnb-vieraille. Kaikki liikuimme eri aikaan ja sain päivällä ottaa rauhassa tyhjän talon takapihalla aurinkoa, kun Antti teki töitään.  
Airbnb-huone San Diegossa
Airbnb-asunnon etupiha San Diegossa
Airbnb-asunnon takapiha :D



Minulle on tärkeää että voi laittaa aamupalaa

Joskus asunnossa on muitakin asukkaita ;D
Olemme siis käyttäneet Airbnb-palvelua tähän mennessä 10 kertaa, emmekä ole kertaakaan pettyneet. Jos luet palautteet huolella, tiedät mihin olet menossa eikä odotukset ole 5*-tasoa vaan realistiset. Joskus siivouksen tasossa on ollut puutetta (siis kerran ollut, mutta tämäkin oli tiedossa ja muut puitteet; uima-allas ja ympäristö, olivat suuremmalla painoarvolla). Välillä otamme pelkän huoneen ja toisinaan isommalla porukalla koko asunnon/talon. Kannatta lukea myös asunnon säännöt, joskus maksetaan siivouksesta, joskus tuo siivooja olet sinä (näkyy myös hinnassa). Tämäkään ei siis tule yllätyksenä, kun huolella luet mitä asunnosta kirjoitetaan ja mitä hintaan sisältyy ja millaisia mukavuuksia on. Olen siis ollut todella tyytyväinen palveluun ja tulemme sitä jatkossakin käyttämään. Joskus on tietysti kiva olla hotellissa ja ns. päästä valmiiseen pöytään. Useimmiten matkamme koostuvatkin molemmista, eli hotellit+Airbnb. Kuten myös tuleva reissumme...

Hotelleissa on puolensa (The Point resort and spa Orlando)


Mutta Airbnb-asunnoissa on tunnelmaa

Plussana saa tutustua paikallisiin :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti