keskiviikko 21. tammikuuta 2015

Ennen matkaa...

Matka lähenee ja mietin, olenko muistanut hoitaa kaiken tarvittavan...

Aloitimme tosiaan matkan suunnittelun lähes vuosi ennen reissua. Kun lähtee pitemmälle reissulle, on huomioitavia asioita hieman enemmän kuin kahden viikon aurinkolomalla. Googlailin muiden blogeja ja vinkkejä, kyselin ystäviltä neuvoja ja tein itselle listaa mitä pitää muistaa.

Lennot oli tosiaan ensimmäinen asia, joka kannattaa hoitaa mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. Käytin Ebookersia lentojen varaamisen, mutta vertailin hintoja myös Momondosta. Tuolla haluamallamme yhdistelmällä HEL-SFO LAX-MIA-HEL Ebookers tuli halvemmaksi. Kaikki lennot on American Airlinesin lipulla, operovat yhtiöt: AA, Finnair ja British Airways. Mitä aiemmin varaa, sen edullisemmin lennot saa. Lentoliput on siis tulostettu ja aikataulut näillä näkyminen pitävät paikkansa.  

Majoitussuunnitelmia tehtiin myös ajoissa, Floridan asunnon vuokraus sovittiin heti lentojen varauksen jälkeen (www.asuntofloridassa.com). Muita majoituksia varailin Airbnb:n kautta, hotels.comista ja choicehotels.com osoitteesta (ystävien suosituksella, rekisteröityneenä kanta-asiakkaana hinnat edulliset ja pitäisi olla suht laadukasta). Majoituksista ja kokemuksista kerron sitten enemmän tien päältä.



Meidän passit menee vanhaksi matkan aikana, joten ne piti uusia ajoissa. ESTA-hakemus pitää täyttää ennen Yhdysvaltoihin saapumista. Matkavakuutus on hyvä olla voimassa, lisäksi koska jäämme kodittomaksi (ilman kotivakuutusta) myös matkatavaroille piti hakea oma vakuutus. Luottokortteja ja pankkitunnukset piti myös tilata etukäteen pitempää matkaa varten. Tänään kävin hakemassa käteistä rahaa dollareina tippejä ja muita käteismaksuja varten.



Paljon muuta muistettavaa on ollut lähinnä tuon muuttamisen suhteen, koska irtisanomme vuokra-asunnon ja viemme tavarat säilytykseen varastokoppiin. Matkalle pakkaamisesta saan varmaan aikaan oman postauksen (äiti tietää kuinka hankalaa minun on pakata vähän ;)

Huomenna rakas karvalapsemme viedään hoitoon anoppilaan ja minulla on jo nyt hirmuinen ikävä tuota pientä perheenjäsentä, sylissä viihtyvää ja vieressä kuorsaavaa mutturaa...mutta onneksi se on anopin luona hyvässä hoidossa ja täytynee ottaa skype-puhelua reissun aikana viikottain, niin pääsee näkemään tuon karvalapsen ja myös rakkaat ihmiset.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti