keskiviikko 14. tammikuuta 2015

Kesä mielessä keskellä talvea...

Pitkä matka on kuljettu tähän, että unelmien Amerikan matkaan on aikaa 2,5 viikkoa. Haluan näin päiväkirjan omaisesti tallentaa muistiin matkan, itselle muistoksi ja ystäville ajantasalla pysymiseen. Lisäksi joku voi saada vinkkiä matkan suunnitteluun. Itse olen ainakin googlaillut kaiken mahdollisen tulevista kohteista ja lueskellut matkablogeja into piukeana. Sanotaankin, että matkan suunnittelu on paras osa matkasta ;)... saa nähdä.

Eli palataan siis alkuun. Aloimme suunnittelemaan pitempää irtiottoa arjesta lopputalvesta 2013 ja säästämään rahaa matkaa varten. Kohde oli hieman auki ja kevään mittaan pyörittelimme kaikenlaisia vaihtoehtoja maailmanympärimatkasta Aasian reppureissuun. Matkakohteeksi valikoitui kuitenkin Yhdysvallat, tarkkaa syytä en osaa sanoa. Mutta ystävien hyvät kokemukset ja Antin haave Amerikasta sai myös minun pääni kääntymään. Sitten kun noin pitkälle lähdetään, niin onhan se kiva nähdä paljon. Miksi sitten lähes kolme kuukautta? ESTA:lla saa olla vain alle 90 päivää. Ja taloudellisesti pitempään olo olisi vaatinut hieman enemmän säästöjä. Me molemmat rakastamamme matkustamista (paitsi Antti vihaa lentämistä) ja minun salainen haave olisi asua talvet ulkomailla ja kesät Suomessa. Eli olisimme voineet olla pitempäänkin. Mutta tässä tilanteessa tuntui hyvältä suunnitelmalta tuo 3 kuukautta, katsotaan mitä se on sitten toukokuussa, kun palaamme takaisin. Jääkö matkakipinä kytemään.

Lennot varasin heinäkuussa 2014 pitkän surffailun ja hintavertailun jälkeen. Lentoreittimme on siis seuraava maanantaina 2.2.2015 Helsinki-San Francisco, lauantaina 28.2.2015 Los Angeles-Miami ja paluu Suomeen tiistaina 28.4.2015 Miami-Helsinki. Hintaa lennoille kahdelta hengeltä tuli yhteensä 1660 € (eli 830 € henki). Halvimmillaan vastaavalla reittiyhdistelmällä olisi hintaa ollut 750 €, mutta hieman jahkailin noiden lentojen kanssa ja halusin lennot järkevillä aikatauluilla ja vaihdoilla, niin jouduimme maksamaan hieman enemmän.

Halusimme siis nähdä USA:n länsirannikon ja Floridan. New York jää nyt valitettavasti seuraavaan kertaan. Ensin jopa mietimme autolla ajoa halki Amerikan tuolta lännestä Floridaan, mutta koska lennot olivat suht edulliset ja auton palautus toiseen osavaltioon kallista, päädyimme lentämään tuon matkan (lentoaika LAX-MIA noin 6 tuntia, joten autolla tuohon matkaan olisi mennyt monta viikkoa).

Nyt kun lähtö lähenee, alkaa mielessä pyöriä jo kesä :). Koska palaamme Suomeen kesän kynnyksellä, eikä Jenkeissä lunta/pakkasta ole ehkä ihan näin paljoa on ihana suunnata ajatukset jo aurinkoon. Aurinkoenergia pitää ainakin minut virkeänä. Hyi pimeä talvi! Viimeiset puoli vuotta olemme nyt "tehneet lähtöä". Eli isoja elämän muutoksia on paljon ja järjesteltävää on ollut hirmuisesti. Ostimme asunnon, jotta meillä on koti mihin palata (asunto valmistuu vasta kesällä 2015). Olemme myyneet omaisuutta ja isoimmat huonekalut, koska irtisanomme matkan ajaksi vuokra-asuntomme. Loppu irtaimisto menee varastokoppiin ja pääsee sitten valmiiseen uuteen kotiin. Antin työkuviot muuttuivat ja sekin osaltaan aiheutti stressiä. Ja kun lähtee noin pitkäksi aikaa pois Suomesta, on aika paljon asioita hoidettavana ennen matkaa (siitä oma postaus tulossa). Enää pari viikkoa aikaa hoitaa asioita, mutta onneksi olemme aloittaneet ajoissa ja suurin homma taitaa olla enää pakkaaminen ja muutto. Reissusuunnitelmatkin ovat hahmottuneet kivasti :)

Jotta tästä postauksesta ei tulisi megapitkä, jatkan seuraavalla kerralla tarkemmin reissusuunitelmista ja asioista, joita pitää ennen matkaa huomioida.

Loppuun pari kuvaa kesästä 2014

Pojun kanssa nautitaan kesästä mökillä
 
 Lenkkimaisemat Kuopiossa

 Aurinkoa parvekkeella (Kuopion teatteri)

Mökkiranta ja rakkaat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti