keskiviikko 14. tammikuuta 2015

Reittisuunnitelmia osa 1

Ensimmäiseksi täytyy sanoa, että googlemaps on jokaisen reissunaisen ystävä. Olen suunnitellut ja pähkäillyt reittejämme, laskenut kilometrejä ja välimatkoja sekä miettinyt kohteita, joissa aiomme vierailla. (Hyvistä ystävistä ja heidän kokemuksista on myös ollut paljon apua päätösten teossa). Nyt alkaa olla reittisuunnitelmat toteutusta vaille valmiit :)

Lennämme siis ensin kuukaudeksi Kaliforniaan ja tuon matkan suunnittelu on ollut se haasteellisempi osuus, koska aikaa on vähemmän ja nähtävää paljon. Aluksi mietimme must see -kohteet: Golden gate ja Alcatraz, Pacific highway 1, Venice beach (Antin pitää päästä bodaamaan), Hollywood kyltti, Grand Canoyn, Las Vegas, Death Valley ja Six Flags magic mountain -huvipuisto. Koska matkaamme tuonne talvikaudella, tiesin jo että joudumme skippaamaan muutaman haaveilemani kohteen: Yosemiten kansallispuiston, Antelope Canoynin ja Monument Valleyn ja mahdollisesti myös Sequoian kansallispuiston. Kelit ovat epävakaisemmat ja lumitilanteesta ei voi olla varma, niin suosiolla jätämme nyt väliin ainakin nuo kolme ensimmäistä. Tiedossa siis joskus uusi matka tuolle suunnalle ;).

Alustavaa reittiä lähdimme siis suunnittelemaan noiden kohteiden pohjalta. Lisänä matkan varrelle tuli San Diegon Sea World ystävien kokemusten perusteella. Haluan nähdä livenä tappajavalaan- Mulle se on aina Free Willy, niin kuin Antille kaikki colliet on Lassieita ;)

Alkuperäinen tarkoitushan oli ottaa auto ja ajella mielen mukaan minne hyvältä tuntuu ja ottaa majoitukset paikanpäältä, perinteinen road trip siis. Tämä on kuitenkin ensimmäinen varsinainen "omatoimimatkamme" ja olen aikamoinen stressaaja. Haluan tietää missä olemme seuraavan yön, ettei minun tarvitse stressata sitä illalla pelkääjän paikalla ja keskustella kiivaasti asiasta ;). Niinpä siinä on nyt käynyt niin, että olen varannut kaikki majoituspaikat etukäteen ja suunnitellut vierailukohteet sekä laskenut päivien ajokilometrit. Toisille sopii tuollainen reppureissaus-tyylinen matkustelu, mutta tunnen itseni sen verran hyvin ja tiedostan, ettei se sovi minulle. Olen sen verran tarkan markan vartija, etten halua käyttää yöpymiseen huikeita summia. Enkä stressata sitä missä vietämme seuraavan yön. Siksipä koneelta löytyy Excel-taulukko ;)



Kalifornian reitti on siis seuraavanlainen (suluissa arvio ajokilometreistä):
4 ensimmäistä  lomapäivää San Franciscossa
5.pvnä haemma auton ja suuntamme Sonoman viinitiloille pohjoiseen (80km)
6.pv takaisin etelään Pacific highway 1 ajamaan, yöpyminen Montereyssa (260km)
7.pv jatketaan rantatietä Pismo Beachille (240 km)
8.pv ajoa Santa Barbaraan (240 km)
9.pv Santa Monicaan (140 km), jossa olemme 3 yötä
12.lomapäivä jatketaan San  Diegoon, jossa myös olemme 3 yötä
15.pv auton nokka kääntyy kohti Prescottia (600km!!)
16.pv Grand Canoyn (200 km)
17.pv jätketaan Las Vegasiin kahdeksi yöksi (440 km)
19.lomapäivä jatketaan Death Valleyn kautta Ridgecrestiin (400 km)
20.pv Granada Hillsiin kolmeksi yöksi (320 km)
23.pv takaisin Losiin Huntington Beachille kolmeksi yöksi (120 km)
26.pv lähelle lentokenttää yöksi ja
27.pv Lento kohtia MIAmia...

Tuolle reitille tulee siis mahtumaan ajokilometrejä 80-600 km päivässä, mutta välissä on myös pitempiä pysähdyksiä. Pyrin pitämään keskimäärin nuo päivittäiset ajomatkat inhimillisinä, jotta ehditään tututusta myös maisemiin. Pari pelkkää ajopäivääkin oli pakko suunnitella, koska esimerkiksi San Diegosta Grand Canoynille on matkaa paljon. Mistään lepolomasta ei siis ole kyse (sen vuoro on sitten Floridassa). Paperillahan tämä näyttää ihan hyvältä, mielenkiinnolla jään odottamaan reittisuunnitelman toimivuutta käytännössä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti