tiistai 21. huhtikuuta 2015

Tiikereitä ja alligaattoreita Evergladesissa

Viime viikolla saatiin Suomesta  ystäviä kylään. Torstai iltana haettiin Olli ja Heidi Miamista kentältä ja hurautettiin myöhään illalla takaisin Naplesiin. 200 km matka meni joutuin ja yllättävän pirteästi. Saatin helposti vieraiden rytmi kääntymään meidän aikaan kun uni maittoi molemmille pitkän lennon jälkeen. Itsellä rytmi on ollut hieman hakusessa, kun ei ole aamulla pakko nousta heti seiskalta treenaamaan ;). Olen kyllä kellon laittanut joka aamu 7.30 soimaan, ettei kotiin paluu ole niin vaikea... onneksi aamuvirkut vieraat huolehtii myös siitä että tulee noustua ajoissa :)

Perjantai meni altaalla, toisten toipuessa matkasta ja toisten tehdessä töitä. Käytiin lounaalla kuulussa Grand Buffetissa, jossa oli evästä simpukoista ostereihin ja possunkyljestä jelloon, massu tuli täyteen edulliseen 10 dollarin hintaan. Tutustutettiin vieraat myös jenkkilän kauppojen saloihin, vietiin heidät Walmarttiin. Itsekin aloitin jo tuliaisten shoppailut kosmetiikkatuotteiden merkeissä. Täällä nuo meidän markettituotteet maksaa murto-osan siitä mtä Suomessa. Esim Lorealin ripsivärit 7 dollarista ylöspäin. Mukaan tarttui siis muutamat ripsivärit ja bb-voiteet. Kaupan kassalla meinasi iskeä epätoivo kun eivät kelpuuttaneet minun visa-korttia, onneksi herrasmieheni pelasti minut ja maksoi kosmetiikka ostokset :)


Grand buffetin eväät


Lauantain suunnitelmana oli vierailla Evergladesissa ja suoajelulla. Pitihän vieraat tutustuttaa paikallisiin nähtävyyksiin, joita itsekään ei oltu vielä nähty. Olin sähköpostilla varannut meille Captain Jackin suoajelun ja puolen päivän aikaan (juuri ajoissa tyyliimme sopien) olimme helteisessä Everglades Cityssä odottelemassa pääsyä suokiiturin kyytiin. Odotellessa pääsimme myös sylittelemään vauva gatoria, joka olikin 2-vuotias alligaattori. Ei siis ihan vauva enää. Suoajelu mangorove-metsikössä oli ihan hieno kokemus, nähtiin jopa eläimiäkin kun pesukarhu kurkisteli puskista ja hyvä ettei hypännyt veneeseen. Vesieläimet loistivat taasen poissaolollaan, en kyllä ihmettele, sellaista melua nuo suohärveli rakkineet pitivät. Ei siis bongattu manaatteja tai krokoja.








Suoajelun jälkeen siirryttiin saman lippuhintaan pieneen eläintarhaan, jossa oli krokoja ja alligaattoreita sekä muutama muu eläin. Tärkeimpänä siperian tiikeri, jota pääsimme Heidin kanssa ihan lähietäisyydeltä silittelemään, kun satuttiin olemaan oikeassa paikassa oikeaan aikaan (todistusaineisto kamerassa, ei valitettavasti kuvia täällä). Pojat jäi katsomaan kroko-showta kun näin tiikeriaitauksen suoja-aidan sisällä ihmisiä ja kävin vinkkaamassa asiasta Heidille. Mentiin patsastelemaan aidan taakse ja ystävälliset miehet pyysivät meidät lähemmäs tiikereitä katsomaan. Mahtava kokemus silitellä verkon läpi tuollaista 300 kiloista säyseää otusta! Upeaa! Lähtiessä bongattiin vielä noita paikallisia luontokappaleita, onko ne nyt sitten krokoja vai gatoreita...


upeita elämiä



Illalla käytiin hieman shoppailemassa naisten kesken sillä aikaa kun pojat kävi treenaamassa. Marshallissa vierähti koko kaksituntinen sovitellessa vaatteita ja kenkiä. Tarttuihan sieltä jotain mukaankin. Visa korttini ei toiminut vieläkään, mutta onneksi mukana oli varakortti, kun toinen maksaja jäi nyt laskuista pois. Ei tarvinnut koko kärryä käydä tyhjentämään takaisin hyllyyn. Illan päätteeksi pojat noukkivat meidät kyytiin ja käytiin hieman Cheesecake Factoryssa iltapalalla...







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti