sunnuntai 5. huhtikuuta 2015

Positiivisia ajatuksia

Jälleen yksi viikko vierähti siivillä. Aika ei ole käynyt pitkäksi kertaakaan, vaikka vietämme melko leppoista oloa täällä Naplesissa. Tälläinen "sapattivapaa" tekisi hyvää kaikille, pääsee irti siitä jokapäiväisestä oravanpyörästä ja suorittamisesta. Olen varmasti itse muuttunut tämän reissun ansiosta hieman, sillä nyt katson maailmaa jälleen hieman avarammin (ei turhaan sanota että matkailu avartaa). Minusta on hienoa nähdä erilaista luontoa, tavata uusia ihmisiä, keskittää ajatukset parisuhteeseen ja muihin tärkeisiin asioihin. Pitää siis lähteä kauas, jotta osaa arvostaa niitä asioita, jotka ovat lähellä.


Mutta tähän viikkoon. Facebookissa pyöri haaste positiivisista asioista ja joka päivä minulle tuo hyvän  mielen tuo keltainen valopilkku taivaalla, koska auringosta saa vaan niin paljon virtaa ja hyvän mielen. Mietin  jo etukäteen joka päivä Suomen vihreää kesää ja aurinkoisia päiviä sekä sinistä, joka ympäröi kauneudellaan, taivasta ja järviä. Nuo mielikuvat on helppoa tuoda mieleen täällä "paratiisissa", kun aurinko paistaa ja on ihanan lämmin, taivas on sininen ja meri ympärillä.
Eli viikko on siis ollut keleiltään täydellinen.


Yhtenä päivänä säästelimme nahkaa auringolta ja vietimme aikaa paikallisessa ostoskeskuksessa, jossa liikkeitä löytyy joka lähtöön. Yllättäin sieltä tarttui muutamia vaattteita jälleen matkaan, en voinut vastustaa kun Macysillä oli alennusmyynnit ja  Niken urheiluvaatteita puoleen hintaan. Urheiluvaatteita en ole vielä pahemmin shoppaillut ja harmitti jo hieman treenata samoissa vaatteissa joka kerta. Uusi matkalaukku on jo ostettu tuliaisia vatten ;). Ja nyt ymmärrän miksi ihmiset hehkuttaa Victoria´s Secretin alusvaatteita, ne on vaan niin ihania :) nimim. onko kymmenet alushousut liioittelua? Antti halusi itselleen myös ihorasvaa ko. kaupasta kun ne tuoksuvat niin hyville, joten ostettiin sitten kerralla enemmän. Tarjous oli 6 tuotetta 35 dollarilla ja sai vielä yhden kaupan päälle, eli ostettiin sitten 7 purkkia eri tuoksuisia ihorasvoja :D rittänee vähäksi aikaa...


Päätimme käydä ulkona syömässä ja tutustuimme paikalliseen nähtävyyteen, Tin Cityyn. Joka on  laiturilla sijaitseva ravintola- ja pikku putiikkien keskittymä. Hieno vanhanaikainen mesta. Ja sieltä löytyi myös rapuravintola Pinchers. Koska kotona tulee syötyä niin perusruokaa, halusin ehdottomasti syödä mereneläviä. Ravintolassa oli happyhour ja olisi saanut myös megaisoja ostereita edullisesti. Mutta Thaimaan huonojen kokemusten jälkeen osterit on jääneet syömättä, joten tyydyimmme ihan kalaan ja katkarapuihin. Enkä ole Bubba Gumbsin jälkeen syönyt noin hyviä rapuja, nam! Olihan ne tuhtia  tavaraa, mutta järjettömän hyvää! Voin siis suositella Pinchersiä, eikä olllut edes hinnalla pilattu. Yhteensä alkupalat ja pääruuat + drinksut 60 dollaria.









Tin Citystä löytyi myös Wine tastery, jossa myytiin ja maistatettiin paikallisia viinejä. Ne olikin pelkästään hedelmäviinejä, ei siis oikeita viinirypäleistä tehtyjä viinejä. Melkoisen makeita maistiaisia siis, mutta ostettin yksi pullo Sangriaa odottamaan tulevia vieraita :). Kotiin Suomeen ei näitä viitsi kantaa, koska ollaan enemmmän ei niin makeiden oikeiden viinien ystäviä. Joistain kumman syystä nuo "kotiviiniltä" maistuvat hedelmäviinit ei  miellytä, olisiko huonoja kokemuksia nuoruudesta ;)



Ilta päätettiin Naples Pieriin  eli rannalle, jossa oli ihana jenkkityylinen laituri. Parkkipaikan metsästys oli hieman haasteellista, koska muutkin olivat lähteneet ihailemaan kaunista auringonlaskua. Saatiin kuitenkin paikka kadun varresta loistotalojen ympäriltä.  Iski ihan talokateus, miksei meillä ole noin hienoja taloja rannalla (mutta sitten muistutin itseäni, ettei meillä myöskään ole hurrikaanikautta). Kieltämättä mieleen tuli myös ovatko ihmiset onnellisia noissa isoissa taloissaan ferrareineen ja maserateineen. Itse olen ainakin onnellinen ja tyytyväinen tässä hetkessä, ilman suuria huolia omaisuudesta tai rahanteon pakosta :)Toki onhan se hyvä, että tienaa sen verran että pärjää ja välillä voi tehdä tälläisiä pieniä maailman  matkoja. Että se siitä kateudesta sitten... upea auringonlasku rakkaan ihmisen seurassa on paljon suurempi onni kuin mitä rahalla voi saada.









2 kommenttia:

  1. Nälkä tulee ruokakuvia katsellessa! Harmi kun en voi itse enää mitään vedeneläviä syödä, kala-allergia nosti päätään näin aikuisena. Ja voi miten kaunis auringonlasku!

    VastaaPoista
  2. Auringonlaskut täällä on kyllä henkeä salpaavan kauniita, mutta mikään ei voita Suomen kesää, mökkilaituria ja hämärtyvää iltaa :) <3

    VastaaPoista