keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

Disneyn taikaa!

Keskiviikolle oli suunniteltu Disney-päivä. Etukäteen olin netistä lukenut kauhukertomukset siitä kuinka portilla jonotetaan ja ihmisjoukot pursuaa joka paikasta, eikä yksi päivä riitä millään puistoihin. Siksipä hieman stressasin puistoon lähtöä, mutta olimme jo edellisenä iltana tehneet Antin kanssa hieman sotasuunnitelmaa puistoa varten ja päättäneet must kohteet, joissa haluamme käydä. Olimme päätynyt netin ja mielenkiinnon perusteella siihen, että aloitamme Disneyn valloitukset perinteisesti Magic Kingdom -puistolla, joka on suunnattu 0-100 -vuotiaille.

Magic Kingdom
Kyyti tuli hakemaan meitä 7.50 (eli herätyskin oli suht aikaisin ;). Paluukyydin aika piti tietää jo lähtiessä ja jäimme hieman miettimään miten ehditään, jos lähdetään aikaisimmalla kyydillä 17.15, joten varasimme varmuuden vuoksi paikat seuraavaan eli 20.30 lähtevään bussiin. Pitkä päivä siis tiedossa!
Bussikuljetus oli Epcotiin, eli yhteen Disneyn puistosta. Kävelimme portista lipunmyyntipisteelle, tätä ennen meidän laukut kuitenkin tarkistettiin "hiirenloukkujen varalta" (kysyin vartijalta syytä). Ilman suurempaa jonottelua ostimme kahden päivän liput molemmille ja saimme hienot ensikertalaisen pinssit rintamukseen ja ohjeet Magic Kingdomiin pääsystä. Koska itse virallisia puistoja on 4 (+vesipuistot jne) alue on valtava ja siellä liikutaan erilaisin liikennevälinein. Epcotista siirryimme Monoraililla TTC:hen (eli Ticket and Transit center), jossa vaihdoimme junan (eli monorailin) toiseen, joka vei meidät Magic Kingdomin portille. Itse matka vei noin 20 minuuttia, eli kertoo alueen laajuudesta :), kävellen ei siis tule kysymykseenkään. Nähtiin alueella valtavat parkkipaikat, joihin voi omalla autolla saapua. Onneksi meillä oli bussikuljetus, niin ei tarvinnut huolehtia auton löytymisestä. 

Epcot

Monorail
Puiston portilla olimme jotakuinkin yhdeksän aikaan, eikä valtavia jonoja ainakaan siihen aikaan näkynyt vaan pääsimme kävelemään laukkujen tarkastuksen ja sormenjälkien oton läpi lähes jonottamatta. Puisto oli auennut tuntia aiemmin. Ensimmäisenä suuntamasimme Haunted Mansioniin, jonne oli 10 minuutin jonotus. Tuossa vaiheessa olisi pitänyt käydä hakemassa ne FastPassit, mutta lyhyt jono houkutteli enemmän. Kummitustalo oli ihan veikeä, ei kovin pelottava :)
Sitten läksimme etsimään FastPass-kioskia, josta sai ilmaiseksi etuilumahdollisuuden kolmeen laitteeseen. Olimme siis kioskilla hieman ennen kymmentä ja syötimme haluamamme laitteet hankalakäyttöiseen kosketusnäyttöön (paina kynnellä, älä sormella). Valitsimme mieluisat laitteet, mutta aikoja oli vain myöhälle iltaan siis jopa yli kahdeksaan, joten emme juurikaan hyötyneet ajoista Kone antaa siis tietyn ajankohdan (esim 12.30-13.30), jolloin voit kävellä laitteeseen ilman suurempaa jonotusta. Eli taas erilainen Fastpass-systeemi kuin esim SixFlagsissa. Kone antoi myös vaihtoehtoja muihin laitteisiin ja valitsimme toiseksi mieluisan vaihtoehdon, mutta lopulta emme noita kuitenkaan käyttäneet. 

Jonottelemaan siis :). Puisto oli iso, mutta ei niin iso etteikö sitä olisi päivässä kierretty. Meidän must-kohteet olivat PIrates of Caribbean ride ja Big Thunder mountain -vuoristorata. Suuntasimme ensin tuohon vuoristorataan, johon jouduimme jonottamaan noin puolisen tuntia, ei paha. Rata oli ihan jees, ei kovin hurja mutta Antille riittävä :). Siitä kävelimme Adventurelandiin, jossa Pirates of Caribbean löytyi ja jonoa vain 10 minuuttia, eli käytännössä kävelimme vain sisään. HIenosti toteutettu pimeähkö vedessä ajelurata, mutta ei kovin hurja. HIeman sai vettä päälle yhdessä jännässä kohdassa :).
Kello alkoi lähentyä yhtätoista ja nälkä kaihertaa, niin menimme Tortuga tavernaan syömään burritokset. Päivä alkoi olemaan melkoisen lämmn ja aurinkokin paistoi, vaikka oli luvattu ukonilmaa. Kiertelimme puistoa ja kävimme Nallepuh- ja Merenneito -radoilla. Kaikki on visuaalisesti niin hienosti toteutettuja. Meidän viimeinen must-kohteemmme oli Stitch`s Great escape -interaktiivinen show, johon myös pääsimme kävelemään suoraan. Hauska interaktiivinen seikkailu, jossa Stitch mm. pieraisee oikeat hajut korvaan :)
Tortuga
Ihmispaljoutta
Kello oli jotain kahden paikkeilla ja totesimme jalat väsyneinä, ettemme jaksa olla iltaan asti täällä. Olimme siis kiertäneet meidän must-laitteet, eikä jaksettu jonotella Peterpanin lennolle tai kaivosjunaan. Niinpä otimme puhelua ja muuutimme lähtöajan aikaisemmaksi, tuohon klo 17.15 lähtevään puistoon. Loppuajan kuvailimme ja saimme Disney-hahmojen paraatia varten melko hyvät paikat. Hieno paraati olikin! Paraatin jälkeen yritimme vielä Jungle ridelle (viidakkoristely), mutta jonoa oli 40 minuutin verran, niin ei jaksettu jäädä odottamaan vaan lähdimme kohti bussia. Tällä kertaa palasimme TTC:hen laivalla, josta hurautimme monoraililla Epcotiin. Saimme odotella vielä bussia vartin verran. 


Ihana päivä, mutta oli kiva päästä ajoissa hotellille lepuuttamaan jalkoja. Edellisen päivän treeni tuntui melko mukavasti jaloissa. Antti otti pienet torkut ja minä jatkoin seuraavan Disney-päivän suunnittelua, kohteena Hollywood studios...
väsyneet kotimatkalla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti