torstai 26. maaliskuuta 2015

Jetski day

Hiljaiselosta huolimatta ollaan hengissä ;)
Aurinkoiset ja lämpimät päivät ovat vierähtäneet vauhdilla ja huomaamatta. Ollaan kerätty nyt tällä "sapattivapaalla" virtaa takaisin paluuta ajatellen. Enää reilu neljä viikkoa näissä olosuhteissa ja sitten takaisin Suomeen. Pikkuhiljaa alkaa ollakin jo ikävä töihin (oikeasti) ja ystäviä sekä läheisiä. Ei sillä etteikö nautittaisi näistä paratiisimaisista olosuhteista täällä (aurinkoa, lämmintä, palmuja, rantoja) :) Ei ole ikävä Suomen talvea! Voisin muuttaa tänne...

Parvekkaalta hyttysverkon läpi maisema


Eilen sitten päätettiin vähän irroitella ja rikkoa kuvioita. Vuokrattiin päiväksi jetski eli vesiskootteri.  Minua hieman jännitti, kun en ole koskaan kyseisen laitteen kyydissä ollut ja pelkään vettä (en mene yksin uimaan, hait ja muut öllit on pelottavia). Netistä olin googlaillut etukäteen vuokraamoja ja aamulla sitten hurautettiin lähimpään satamaan, jossa vesijettejä oli vuokralla. Nettisivujen perusteella luulin että sieltä löytyy toimisto /www.naplesjetskirental.com/. Ja koska minua ei saa puhelimella kovin helposti soittamaan, vieraalla kielellä vielä vähemmän, en asiaa varmistanut. Satama oli pieni ja näin vuokraaamon auton, joka kuljetti vesijettejä. Auto oli juuri peruuttamassa alueeelta ja juoksin sen kiinni ja kysyin onko täällä toimistoa. No auto oli se toimisto, joten sattui onni että olimme oikeaan aikaan saapuneet pakalle. Olisi kuulema voinut soittaa... ;)



Saatiin menopeli alle ja hyvät ohjeet sekä kartta seikkailua varten. Antti oli ihan liekeissä! Ja kieltämättä itsekin nautin vauhdin hurmasta ja vapaudesta kyseisen menopelin liitäessä aalloilla. Otimme suunnaksi Marcos Islandin rannat, jonne ei oikein muuten pääse kuin paikalliset ja hotellien asukkaat. Ensimmäisiä sydämen tykytyksiä aiheutti lähtösatamassa vilkkuvat evät pinnan alta. Onneksi ne oli delfiinejä eikä haita! Oli tosi hienoa nähdä delfiinejä luonnossa!! Ihania eläimiä, harmi ettei ne pomppineet meille, olisi saanut hienoja kuvia (kameralla joka jätettiin kotiin). Pitää käydä kuvaamassaa noita otukoita uudestaan.




Ajettiin leveää jokea etelään kohti marcon saarta ja avomerta. Matkalla  oli alue, jossa piti ajaa hiljaa manaattien eli merilehmien takia, mutta valitettavasti emme niitä nähneet. Enkä uskaltanut laittaa Antiin goproa veden alle, jossa niitä olisi voinut kuvata kun vesi oli niin sakeaa. Tiedä mitä muuta matkaan olisi tarttunut. Pelikaaneja ja muita erilaisia lintuja nähtiin vaikka kuinka paljon. En ole mikäään lintubongari, joten lajeista en pysty sanomaan. Tunnistin ainoastaan tuon pelikaanin :)


Nähtiin lisää delfiinejä ja Antti innostui vähän huristelemaan, niin että poliisikin meidät pysäytti :) onneksi saatiin vaan vakava varoitus ettei rannan läheisyydessä saa  ajaa kovaa. Miellyttävä poliisiherra, ei saatu  kuitenkaan lähikuvaa ottaa ;)


Ehdittiin viideksi juuri takaisin palauttamaan menopeli. Ihana päivä ja vähän erilaista, kuin normaalit arkipäivät. Pitää keksiä vielä kaikkea mahdollista, täällä on kuitenkin nähtävää. Mutta nyt loppuviikko menee Antin töiden ja uusien asiakkaiden parissa. Levätään ja ollaan, luvattu myös ukkosta, joten katsotaan millainen myräkkä on tiedossa ;).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti