sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Puistojen aika Orlandossa

Seaworld
Asettauduimme Orlandoon the Point Resort hotelliin minisviittiin maanantaina. Ilta meni Antin töiden parissa (ei me lomailla kokoaikaa ;). Ja suunnitelmia tehdessä. Vilkaisin sääennusteet ja tein sen perusteella suunnitelman, tavoitteena oli siis Seaworld ja Disney, aikaa kolme päivää. TIistaille lupaisi täysin aurinkoista ja se pyhitettiin merimaailmaan, keskiviikolle pilviä ja ukkosta, joten silloin olisi Disneyn vuoro.



Hotelli oli siitä kiva, että hintaan (+veroihin) sisältyi kuljetukset isoimpiin puistoihin. Varasin aamulle kuljetukset Seaworldiin kymmeneksi. Minibussi tuli meitä hakemaan ja pääsimme merimaailman lippuluukulle. En ollut varannut etukäteen mihinkään puistoon lippuja, kun netti pelasi miten pelasi eikä meillä ollut tulostinta (hotellin tulostin ei toiminut). Koska ei ollut high season jonoja ei ollut, eikä meidän tarvinnut ostaa lippuja myöskään etuilupasseihin, koska lippuluukun myyjä ei niitä meille suostunut myymään, kertoi vaan ettei jono ollut ja tottahan se sitten oli.

'

Merimaailmassa oli siis pari mukavaa vuoristorataa, joihin piti päästä. Niihin olisi saanut ostettu etuilupassit, mutta kuten myyjä kertoi niitä ei tarvinnut. Ensimmäisenä puistossa suuntasimme Mantaan, joka oli oikein mukava ride. Antti vähän pelotti, mutta onneksi uskalsi mukaan ja sai rohkeutta myös Krakeniin, joka oli melkoista rynkytystä. Atlantis ei ollut auki. Eli kaksi kunnon ridea, mutta tarpeeksi vauhtia Antillekin :)
Manta
Niin, olihan siellä myös eläimiä, Sea World kuitenkin kyseessä. Ja tappajavalas eli Free Willy show oli mulle kohokohtia. Show alkoi klo12 täydelle katsomolle. Tuossa vaiheessa alkoi olla jo melkoisen kuuma, mukavaa ettei tarvinnut palella, mutta olin unohtanut aurinkorasvan autoon ja nahkaa poltteli kivasti. Se ei kuitenkaan haitannut, kun useampi tappajavalas uiskenteli altaaseen. Mahtavia elämiä ja huikea show, yleisö oli mukana ja sai osansa altaan vedestä :).




ihanuuksia...


Shown jälkeen alkoi nälkä ja helle (+30) painaa, niin suuntasimme syömään ribsejä ja kanaa melko tyyriseen huvipuistohintaan (yhteensä 35 dollaria), hyvin kuitenkin upposi. Kun nälkä oli hallinnassa puistokierros jatkui maisematorniin, johon jouduttiin jopa jonottamaan. Vaikka päivä oli aurinkoinen ja puistossa mukavasti porukkaa, ei silti ruuhkan tuntua ollut ja tunnelma oli leppoisa. Kevyt aloitus siis puistoiluille.  Kävimme päivän aikana vielä kaksi kertaa Mantassa ajelulla ja hyvä kyyti oli. Viideltä tuli hotellin bussi hakemaan meidät ja palasimme nahkat punoittaen takaisin hotellille.


maisematorni

Mukava kevyt aloitus puistojen maailmaan. Tykättiin molemmat tosi paljon puistosta. Erityisesti kohokohtia oli juuri tuo tappajavalas ja myös delfiinishow oli hauskasti toteuttu, vähän erilainen kuin Dominikaanisessa tasavallassa. Ihmisillä oli suurempi osa tässä delfiinishowssa, mutta hauska oli katsella akrobaatiaa ja hyppyjä veteen, puhumattakaan asusteiden väriloistosta ja ihanista koulutetuista papukajoista. Päivän kruunasi helle ja aurinko, onneksi tuo nahka on sen verran jo parkkiintunut, ettei se aivan palanut, vaikka aurinkorasva unohtuikin.

Delfiini-show


Illalla lähdettiin vielä treenaaman LAFitnekselle jalkoja. Olin oikein tyytyväinen treeniin ja voimatasot on pysyneet melko hyvänä. Sain esimerkiksi jalkaprässiin laitettua 160 kg painoja ja muissakin liikkeissä sarjapainot meni rikki keikkuen. Jotain positiivista tämä syöminen on aiheuttanut kun voimaa on tullut lisää, näkyy se toki vyötärölläkin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti