torstai 26. helmikuuta 2015

Huntington Beach ja Mahti-Ankat

Tiistai aamuna huristeltiin tänne Huntington beachille. Muutama päivä ollaan vaan levätty ja kerätty energiaa tulevaa lentoa ja Karibian risteilyä varten. Loppupeleissä tämä matkustaminen on aika rankkaa Säät ovat olleet hieman paremmpat, kun Santa Claritassa, mutta ei täälläkään liian lämmin ole, että rannalle huvittaisi mennä saatikka uimaan. Sellaista +18 ja puolipilvistä, ihan kuin meidän kesä. Onneksi on tätä aikaa vielä Floridassa, niin ei tarvitse huolehtia rusketuksesta ;)

Huntington beach

Huntington beach on oikein idyllinen kylä tässä Losin kupeessa. Asunalueet hienoja, eikä ruuhkatkaan vaivaa samoin kuin lähellä Losia. Ajettiin Santa Claritasta 100 km tänne ja matkaan meni noin tunti, kun ihme kyllä päästiin huristelemaan ilman suurempia ruuhkia (kello oli 13-14, eli totta se on: päivällä liikenne on rauhallisempaa). Antti on keskittynyt töihin, ollaan käyty treenaamassa ja keskiviikkona oli NHL-peli, Mighty Ducks Anaheim vs. Ottawa Senators. Täytyy sanoa, että vaikka en mikään jääkiekon ystävä ole, peli oli varsin viihdyttävä. Tai ei itse peli vaan yleisö :). Yleisö eläytyi aivan täysillä peliin!

Matka meiltä Anaheimiin oli noin 20 km ja olin ennakoinut hieman, että ruuhkia saattaa olla ja suunnitellut reitin niin, ettei tarvitsisi mennä motareita. No  Antti kuitenkin halusi mennä motarin kautta ja ruuhkassa sitten istuttin, eipä kannata uskoa minua. Kyllästyttiin ruuhkaan ja navin kartoista selailin pienempiä teitä, joita sitten lopulta päästiin ajamaan melko joutuisasti. Tuohon 20 km matkaan meni siis tunti, oltaisi päästy vähän nopeammin ilman tuota motariosuutta.

Parkkipaikan löytäminen oli ensimmäinen haaste saavuttaessa Honda centerille, kun opasteet eivät olleet kummoiset. Mutta saatiin auto parkkiin, 16 dollarin hintaan ja lähdettiin etsimään sisäänkäyntiä. Itse halli on melko pienen näköinen, mutta vetää porukkaa sisäänsä tuhansia.Onneksi täällä ei tarvinnut jonotella juuri mihinkään, vessoja ja virvoikkeita oli joka mutkassa. Käytiin vähän shoppailemassa tuliaisia intohimoisemmille jääkiekkofaneille ja etsittiin penkit. Meillä oli varmaan halvimmat mahdolliset liput katon rajassa ja rappusten kävely päiväisen jalkatreenin jälkeen tuntui melko haasteelta, mutta paikat olivat kyllä loistavat. Sieltä näki erinomaisesti, jos ei ollut korkeanpaikan kammoa. Ensimmäiset erät olivat aikamoista puulaakia, mutta vikassa erässä alkoi jo tapahtumaan, kun pelaajien käämit kävi vähän kuumina ja pari tappeluakin saivat aikaan.

Honda center





Ennakoitiin vähän ja lähdettiin hieman ennen pelin loppua, ettei olisi tarvinnut istua taas ruuhkassa. Ducksit hävisivät, joten ei siis haitannut lähteä aiemmin. Päästiinkiin ajamaan melko ruuhkatta Anaheimista takaisin Huntingtoniin.

Kaikkiaan mielenkiintoinen kokemus tuo NHL-peli. Nyt tiedän miksi jenkit tykkää Vegasista ja urheilutapahtumista, niissä julkijuopottelu on sallitua ja kuuluu asiaan. Eivätpä siis paljon eroa suomalaisista. Ei ehkä tarvitse mennä toista kertaa, en niin intohimoinen jääkiekkofani ole, mutta baseball-peli jäi kiinnostamaan, kun ajettiin LA Angeles stadionin ohi. Aika vaikuttava pytinki tuokin, ehkäpä löydämme itsemme vielä baseball-pelistä Floridassa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti