maanantai 9. helmikuuta 2015

Sateisella Pacific highwaylla

Sunnuntain suunnitelmana oli ajaa kuuluisaa Pacific highwayta eli tietä numero 1 alas Montereystä etelään kohti Losia. Tie on kuulu maisemistaan, mutkistaan ja jyrkistä rinteistä. Määränpäämme oli Pismo beach ja matkaa sinne noin 260 km, googlemapsin mukaan ajo aika vajaa 4 tuntia.

Aamu taas hieman venähti ja pyöräytimme kierroksen Montereyn sataman kautta. Sää oli melko pilvinen ja vettäkin alkoi uhkaavasti sataa, onneksi sää ei tuntunut kylmältä ja asteita taisi olla +14. Ykköstien kaunein osuus alkoi juuri Montereyn jälkeen, ohitimme Carmelin kylän ilman pysähdystä ja jatkoimme mutkaista ja mäkistä tietä. Sää huononi välillä rankkasateeksi ja sumua oli korkeimmilla paikoilla niin, ettei eteen nähnyt paljoakaan. Välillä jännitti ja hirvitti olla kyydissä, kun toisella puolella oli usean sadan metrin pudotus mereen ja toisella puolella jyrkkä kallio. Mutta tie ja maisemat olivat huonosta kelistä huolimatta upea. Voin vaan kuvitella mitä se on paremmalla säällä.

Pacific highway 

sateenkaari :)


Ajo läpi hidasta ja pysähtelimme sadetta uhmaten ottamaan kuvia. Vaatteethan siinä kastui, mutta onneksi Fordin ilmastointi lämmitti ja kuivatti ne tehokkaasti. Nyt löysimme myös merileijonat tien varresta ensiyrittämällä (oli hyvät opasteet).



Matkalla pysähdyttiin pikkukaupungissa nimeltä Cayucos, jossa syötiin paikallisessa kuppilassa Schooner's warf. Antti otti kalaa ja mie kuvittelin, että saan kevyttä ruokaa kun otan salaatin. Salaatissa oli friteerattua kanaa ja homejuustoa. NAM! Ruoka on niin hyvää täällä, etten yhtään ihmettele miten joku voi päästä hieman lihomaan ;) kaloripitoista ravintoa toki. Mutta hyvää!

buffalo chicken salad
flunssainen rouva


Ehdimme noin puoli viideksi Pismo beachille, ajoa takana se nelisen tuntia. Google maps pitää paikkansa. Pikaisesti kääntyminen hotellilla (Quality Inn) ja vähän shoppailemaan viereiseen Outlet kylään. Varasin ihan vahingossa tämän hotellin outletkylän vierestä, eikä harmittanut yhtään ;) mukaan tarttui kesäksi mekko ja ensi talvea varten neule. Antti löytää aina itselleen paljon enemmän vaatteita, epäreilua.

Pismo Premium outlet

Sitten marketista eväät ja hotellille lepäilemään. Nämä päivät hurahtavat mielettömän nopeasti.Tulimme viikko sitten ja tuntuu kuin olisimme olleet jo vaikka kuinka kauan, kun ollaan nähty niin paljon. Toisaalta aika on mennyt nopeasti. Kertaakaan ei ole kaduttanut lähtö ja ollaan nautittu täällä olosta täysillä. Keskusteluissamme vilahtaakin jatkuvasti, kuinka kiva olisi asua täällä :). ainut mikä nyt ahdistaa on tämä flunssa, joka estää liikkumisen :( ja se taas tarkoittaa sitä, että pitää vähän tarkemmalla kädellä seurata noita syömisiä...

iltapala salaatit raejuustolla 4 ja 5 dollaria (Antin on isompi)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti